Des d’Adalmo es realitza la recollida dels residus sanitaris produïts pels serveis d’assistència sanitària i socorrisme de 25 platges de les nostres illes.
Encara que no ho sembli, a les platges es generen una gran quantitat de residus i no solament envasos lleugers, vidre o paper. També es produeixen residus sanitaris que han de ser correctament tractats. Els residus sanitaris es generen en els llocs d’atenció mèdica, tant en els de socorrisme com en els de salvament, en assistir als banyistes que han sofert algun incident. El volum de generació varia en funció de les incidències.
És obligatori que aquests centres d’atenció sanitària tenguin un lloc d’emmagatzematge per als residus sanitaris que generen, tant pertanyents al grup II (guants, gases, benes o cotons) com del grup III (xeringues i agulles). Així, en cada lloc de socors disposen de diversos contenidors de diferents capacitats per a la correcta separació dels diversos residus sanitaris. Aquest aspecte forma part del servei integral ofert per Adalmo que activa un protocol en el qual es van distribuint els contenidors per a una posterior recollida i tractament en la planta especialitzada situada en el centre de Ses Veles (Bunyola).
Adalmo realitza la recollida de residus sanitaris dels punts de socors gestionats per la Creu Roja i Marsave en 25 platges de Mallorca, Menorca i Eivissa des de l’inici d’aquest estiu. Entre altres platges a Mallorca estan la Platja d’en Repic i Platja de Ca Generós en el Port de Sóller, la del Port de Pollença, Alcúdia, Ca Picafort i Muro. A Menorca, Punta Primera i Binibeca Nou a Sant Lluís, Platja donis Grau i Sa Mesquida a Maó, Cala Galdana a Ferreries. A Eivissa les cales i platges de Santa Eulària des Riu.
D’aquesta manera la Creu Roja i Marsave s’uneixen al grup d’empreses i institucions que gràcies a Adalmo han rendibilitzat el temps de recollida i el cost del servei, a més d’obtenir la garantia d’una correcta eliminació dels residus sanitaris segons la normativa vigent.