Inaugurem les noves instal·lacions de la planta de tractament de residus de Milà.

Després de la remodelació executada per la UTE Es Milà, concessionària formada per PreZero España i Adalmo, la planta de tractament de residus de Milà, ubicada a Maó (Menorca), compta amb noves instal·lacions per a la gestió i valorització de deixalles.

Aquest nou complex ambiental, inaugurat el 6 d’abril passat després de la inversió de més de 20 milions d’euros, permetrà la gestió dels residus domèstics i comercials no perillosos produïts a Menorca preparant-los per reciclar-los en les cinc fraccions: paper i cartró, vidre, envasos lleugers, orgànica i resta.

A l´acte d´inauguració de la planta hi han assistit el Conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, el Director General de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó; la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera i President del Consorci de Residus i Energia de Menorca, Josep Juaneda; el director insular de medi ambient, Esteve Barceló, i el director general d’Adalmo, Juan Alba Vidal.

Per garantir la consecució dels objectius de tractament fixats al Pla Director Sectorial per a la Gestió de Residus de Menorca, s’han instal·lat noves plantes, com la de tractament mecànic de residus procedents de la fracció resta, que permet processar 50.000 tones a l’any, de les quals s’aconsegueix recuperar prop del 70% per donar-ne un ús nou.

Quant a la recollida selectiva d’envasos lleugers, més de 4.000 tones a l’any, s’aconsegueix recuperar el 90% per donar-li una segona vida. A ella se suma la nova planta de tractament biològic de residus, on s’obté material bioestabilitzat i compost.

Així mateix, s’ha executat la reparació, el condicionament i la millora del sistema de segellat del dipòsit controlat.

Juan Alba Vidal, Director General d’Adalmo, ha assegurat que “la posada en marxa dʻaquestes noves instal·lacions de tractament de residus urbans és un pas important per a les Illes Balears en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible i economia circular”.

El Complex Mediambiental de Milà ha creat una aula destinada a apropar la cura del medi ambient a tots els grups d‟interès involucrats: empreses, associacions, sector educatiu, grups de recerca, etc.

Subscriure's al nostre butlletí