La planta de residus de Milà mostra els avanços en les millores de les seves instal•lacions

Adalmo, en UTE amb Cespa (Ferrovial), presenta al costat del Consorci de Residus i Energia de Menorca les últimes actuacions realitzades sobre la futura planta de tractament, el segellat de l’abocador de Milà II i la planta depuradora.

Les obres de millora i recondicionament de l’Àrea de Gestió de Residus de Milà segueixen el seu curs cap a la reconversió total de la planta de tractament i la restauració i ampliació de l’abocador.

A la visita guiada han assistit la presidenta del Consorci, Maite Salord, batlles i regidors dels ajuntaments, directors insulars i tècnics, i responsables de l’obra i de la planta de tractament.

Els últims avenços en l’execució de l’obra i les properes fases del projecte adjudicat al desembre de 2015 a la UTE Es Milà, de 25 anys de durada, busquen reconvertir aquestes instal·lacions en un referent en la gestió de residus.

Fins a la data, està a punt de finalitzar el segellat de l’abocador de Milà II i continuen els treballs de construcció de les noves plantes de tractament de residus, incloent-hi la nova planta depuradora de lixiviats amb tecnologia de bioreactor de membrana.

Amb l’execució de les obres es persegueix una doble finalitat. D’una banda, una clara millora mediambiental de la zona amb la reducció substancial de les emissions a l’atmosfera gràcies a la desgasificació de l’abocador, la minimització de la generació de lixiviats i la integració paisatgística de la instal·lació amb la futura recuperació d’hàbitats. D’altra banda, el projecte preveu dedicar també l’àrea de Milà a generació d’energia renovable (fotovoltaica i eòlica), així com procedir a la instal·lació d’una planta de generació de biogàs.

Subscriure's al nostre butlletí