Quan l’oli és retirat dels tallers –on prèviament ha estat extret, emmagatzemat i etiquetat segons la normativa vigent– els gestors autoritzats com Adalmo ho traslladen a diferents plantes de tractament i pot ser sotmès als següents processos:
- Regeneració
Procés a partir del qual s’obtenen bases lubrificants regenerades, que es reincorporen al cicle de producció de nous olis per a usos industrials. Prop de dues terceres parts dels olis usats recollits es tornen a convertir en lubrificants. Només en 2013, per aquest procés es van reintegrar al mercat més de 53.000 tones de bases lubrificants regenerades, equivalents a prop d’un 20 % dels olis industrials consumits a Espanya. Amb això es va evitar l’emissió de 240.000 t de CO2 a l’atmosfera, la quantitat que absorbeix en un any un bosc d’unes 45.000 hectàrees.
- Valorització energètica
Permet la producció de combustible a partir de l’oli usat, amb un important rendiment energètic. Unes 47.000 t d’oli usat, les gestionades en 2013 sota aquest procés, van proporcionar 506 Gigawatts/hora , això és, el consum anual de 138.000 llars de tipus mitjà.
- Reciclat
Minoritàriament, dels olis usats es poden extreure també altres materials, com a betum asfàltic (destinat a paviment de carreteres o carrers), pintures, vernissos, tines, fertilitzants o argiles expandides, aquestes darreres empleades en cobertes o aïllants tèrmics.Si tens olis minerals usats no has de preocupar-te de gens, des d’Adalmo t’asseguram la recollida en qualsevol punt de Mallorca. A més, a través de la seva gestió amb Adalmo, no només s’evita la contaminació i es compleix la normativa de residus perillosos, sinó que a més pots obtenir un benefici econòmic.
Si vols conèixer les dades de la gestió de l’oli usat a Mallorca en 2013 pots fer-ho aquí