Transport de residus perillosos

Transport de residus perillosos

En relació amb la particularitat d’aquest tipus de transport de residus perillosos, principalment pels riscos que comporta sobre les persones i l’efecte contaminant sobre el medi ambient en general, hi ha una àmplia normativa, tant comunitària, nacional, autonòmica i, en alguns casos, local. En l’àmbit de la Unió Europea, el transport de residus perillosos està regulat per l’ADR, és a dir, les normes de l’Acord europeu sobre transport internacional de mercaderies perilloses per carretera. De manera general, qualsevol tipus d’activitat que suposi la manipulació de residus perillosos està sotmesa a autorització prèvia per l’òrgan competent de cada comunitat autònoma. Adalmo disposa de NIMA 0700002717 per al transport de tot tipus de residus.

 

Els nostres conductors compten amb certificat de formació especial, estant sempre informats sobre els possibles riscos que comporta la càrrega transportada, les mesures per a evitar qualsevol tipus d’accident, i les instruccions a seguir per a cada substància que transporten. D’altra banda, Adalmo compta amb un Conseller de Seguretat per tal de prevenir els riscos inherents a aquest tipus de transport, amb l’objectiu de respectar sempre la normativa aplicable en l’àmbit del transport de RP, ADR, Reglament de Circulació, Reglament de conductors, etc.

Pel que fa als nostres vehicles, estan homologats segons conveni ADR, i se sotmeten a les habituals inspeccions tècniques ITV, portant amb si els següents documents: carta de port, document d’identificació, instruccions escrites per al conductor, certificat de arrumazón o certificat de neteja de la cisterna.

 

Quin és el protocol a seguir?

El transport dels residus perillosos és el segon pas després de contractar els serveis de Adalmo, en aquesta fase sempre es recomana posar-se en contacte amb el nostre Dpt. de Logística per conèixer el protocol a seguir.

Quan els recipients subministrats per emmagatzemar els residus perillosos estiguin plens, es pot sol·licitar servei de retirada al nostre personal de Logística o al seu comercial assignat, mitjançant el telèfon 971606470 o els correus electrònics logistica2@adalmo.com o logistica3@adalmo.com. Es recomana avisar amb un mínim de deu dies d’antelació. El nostre personal passarà per les seves instal·lacions i verificarà que els residus perillosos estiguin degudament emmagatzemats i etiquetats.

Cal tenir en compte que no es permet emmagatzemar a les seves instal·lacions el residu perillós durant més de 6 mesos.

Som la millor opció del mercat, així que no ho dubtis més i contracta el nostre servei de transport de residus perillosos. Ens encarregarem de gestionar de manera segura aquest tipus de materials perillosos.

 

Subscriure's al nostre butlletí