Adalmo, gestor de residus de l'obra de construcció d'una planta fotovoltaica.

Endesa ha començat la construcció d’una planta fotovoltaica de 22 megawatts (MW) a la finca Sa Caseta, a Llucmajor, a través de la seva divisió de renovables Enel Green Power Espanya (EGPE), que té previst invertir 17,7 milions d’euros.

Adalmo realitzarà el transport i gestió dels residus d’aquesta obra de construcció de tres centres de transformació i una subestació privada, així com de la instal·lació d’una subestació col·lectora comú amb el futur parc fotovoltaic de Cap Blanc i una línia d’evacuació soterrada que connectarà amb la subestació de Cala Blava.

S’estima que la instal·lació es posarà en marxa a l’abril de 2021. El parc estarà compost per 56.700 panells fotovoltaics de 385 Wp de potència, que produiran al voltant de 36,76 gigawatts hora (GWh) anuals. Això suposa evitar l’emissió a l’atmosfera d’aproximadament 24.400 tones de CO2.

En la construcció d’aquesta planta se seguiran criteris d’enginyeria sostenible, incloent la instal·lació de panells solars fotovoltaics per a cobrir part de les necessitats energètiques durant l’obra i mesures d’estalvi d’aigua mitjançant la instal·lació de dipòsits i sistemes de recollida d’aigua de pluja. Un cop acabats els treballs de construcció, tant els panells fotovoltaics com els equips d’estalvi d’aigua es lliuraran a l’municipi per al seu ús públic.

Subscriure's al nostre butlletí