Adalmo, nou soci de Balearic Marine Cluster

Hem iniciat conjuntament amb Balearic Marine Cluster i l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) un projecte de circularitat basat a seleccionar diferents residus generats pel sector nàutic per convertir-los posteriorment en matèria primera útil en altres processos productius.

La primera fase del projecte ja s’ha engegat, que consisteix en la categorització de 4 tipus de residus: absorbents i draps contaminats, envasos i cobertures de plàstic, fibra de vidre i sorra de granallat.

Com a gestor de residus autoritzat, ens encarreguem de recollir i condicionar aquests residus, garantint-ne el trasllat al Centre Tecnològic de Recerca Multisectorial (CETIM), a Galícia, que determinarà la viabilitat tècnica i econòmica de la transformació dels residus en subproductes reutilitzables dins del sector .

A més, es pretén organitzar jornades informatives per a les empreses de la indústria nàutica sobre la correcta gestió i separació dels residus.

L’objectiu d’aquest projecte de circularitat de residus és aconseguir l’excel·lència en la gestió mediambiental per a un sector cada vegada més compromès a millorar la sostenibilitat dels seus processos productius.

Coincidim amb l’IDI que l’economia circular és un dels elements que pensem que marcaran el futur i una de les claus de la sostenibilitat, i per això des d’Adalmo estem molt satisfets amb la nostra incorporació com a socis de Balearic Marine Cluster i poder participar a aquest projecte de circularitat per impulsar la sostenibilitat dins aquest sector.

 

Subscriure's al nostre butlletí