Celebrem els avenços en la recuperació de metalls en el Dia Mundial del Reciclatge

Recuperar materials com ferro, alumini o coure presents en les deixalles, per a posteriorment usar-los com a matèria primera secundària. Aquest és l’objectiu de Adalmo, gestor de residus autoritzat amb més de 50 anys d’experiència a les Illes Balears.

El reciclatge de metalls es porta a terme a mitjançant processos específics per a cada material aprofitant els metalls en si i el rebuig generat per a la seva utilització com a combustible alternatiu. Aquests processos poden abastar des de la classificació manual de materials fins al tall i la compactació, així com sistemes de trituració i separació densimètrica.

Com a exemples de processos tenim el dedicat a la ferralla de ferro. A través de processos de compactació, cisellat, vibrants i separadors magnètics hem aconseguit ser pioners en l’obtenció del certificat de fi de condició de residu i consideració del producte resultant com a matèria primera secundària, segons els estàndards i Reglament de la Unió Europea.

A més, tant en aquest com altres processos de reciclatge dissenyats i instal·lats per Adalmo, hem aconseguit la consideració d’I+D pel Ministeri d’Economia, Competitivitat i Indústria, en reconeixement a la tasca i inversió en Recerca i Desenvolupament que porta a terme la empresa amb l’objectiu de seguir contribuint de forma activa a l’economia circular i a la protecció mediambiental de les Illes Balears.

A les renovades instal·lacions del polígon Can Valero de Palma, es recullen i paguen al comptat tot tipus de ferralles, de dilluns a dissabte, amb un tracte especial per a professionals i autònoms. Disposem així mateix d’una flota de camions especialitzada per a tot tipus de residus que permet realitzar recollides a peu d’obra.

A més d’encarregar-nos de la recuperació i valorització de metalls, en Adalmo també treballem en la gestió de residus perillosos: desamiantat, recollida d’oli mineral per a la recuperació del lubricant, bateries, RAEE (residus d’aparells elèctrics); i en la gestió de residus sanitaris.

Comptem amb un departament únicament dedicat als serveis mediambientals, amb un equip altament qualificat per a l’assessorament a Administració i empreses, implementació de punts verds i / o nets, i una Unitat d’Intervenció Immediata les 24h en cas d’abocament de substàncies químiques emmagatzemades en qualsevol instal·lació.

Com adjudicataris de la construcció i gestió durant els propers 25 anys de la Planta de Milà a Menorca, que esperem inaugurar a finals d’any, gestionem també residus urbans amb l’objectiu de reduir els que acaben a l’abocador, mitjançant el seu reciclatge i valorització.

Subscriure's al nostre butlletí