Col.laborem amb l’Hospital Comarcal d’Inca habilitant un gimnàs per a pacients de càncer de còlon.

A partir de mitjans del mes d’agost, l’Hospital Comarcal d’Inca disposa d’un gimnàs de prerehabilitació destinat a pacients que s’han de sotmetre a una intervenció quirúrgica per càncer de còlon. Múltiples estudis avalen que la millora de l’estat funcional, cognitiu i nutricional del pacient abans de l’operació redueix la incidència de complicacions postoperatòries i l’estada hospitalària total i en millora la qualitat de vida.

Es preveu que fins a un centenar de pacients candidats a intervencions de cirurgia colorectal es podrien beneficiar cada any d’aquesta nova prestació, tot i que més endavant d’altres també se’n podran beneficiar.

El gimnàs, el primer certificat a Espanya pel grup nord-americà Crossfit Health, està situat a l’antiga Ciberaula cedida per la Fundació la Caixa, té una superfície de 45 m2 i disposa de màquines per fer bicicleta i rem, balons medicinals, cintes, caixes i peses, entre altres materials esportius. L’associació Yes with Cancer i CrossFit aporten els professionals especialitzats per posar en marxa aquest servei.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, juntament amb la directora gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, Soledad Gallardo, i el batle d’Inca, Virgili Moreno, han visitat les instal·lacions d’aquest nou equipament esportiu, acompanyats per la nostra Directora Financera Marga Pizà y representants d’altres institucions y associacions, recalcant la importància de la col·laboració per posar en marxa projectes en benefici de la salut.

Subscriure's al nostre butlletí