Et proposem un Nadal més ecològic

Us volem proposar una sèrie d’alternatives per a celebrar aquestes festes nadalenques d’una manera més sostenible.

1. Abans de comprar un regal, reflexiona … és important esbrinar si en el seu procés de fabricació s’ha perjudicat al medi ambient. Evita joguines sobre embalats o que facin servir piles, i mira que siguin de materials naturals i biodegradables.

2. Evita els productes de “usar i llençar” i amb massa envasos i embalatges. Descarta les vaixelles, gots i coberts d’un sol ús.

3. Els avets i altres pinàcies, grèvols, molses o vesc s’han convertit en un objecte de consum d’un sol ús després de passar el Nadal en una casa. Crida l’atenció que es produeixin a l’any al voltant de 2.000.000 d’arbres que van a les escombraries, en un país erosionat i amb greus riscos de desertificació, provocant que es trobin en greu perill de desaparició, o que estiguin sent recol·lectats de forma insostenible .

4. Les compres per als àpats i sopars, els regals que adquireixes… segur que tens infinitat de bosses de plàstic a casa, reutilitza. I recorda que sempre és millor portar bosses de tela o el clàssic carret de la compra.

5. Fabrica tu mateix tots els elements decoratius que puguis, és una manera de reciclar. A més, pot resultar una activitat divertida per fer en família. I guarda els ornaments nadalencs quan s’acabin les festes per a reutilitzar cada any, no passen de moda!

6. Tingues en compte que sempre serà més sostenible comprar productes de temporada i que hagin estat produïts el més localment possible, ja que això redueix les emissions de CO2 associades al consum energètic dels hivernacles i al transport.

7. Tens joguines que han deixat de servir a casa? No els llencis, si estan en bon estat es poden donar.

8. Els Reis et porten un nou ordinador, un televisor o una tablet? Recordeu-vos de portar a la deixalleria els aparells electrònics que han deixat de funcionar o de ser-te útils.

9. A més segueix fent el mateix de sempre: separar el vidre, el paper i els envasos generats per poder dipositar després en el seu contenidor corresponent: el verd per al vidre, el blau per al paper i cartró, i el groc per a envasos de plàstic i metàl·lics. Tingues en compte que els papers de regal metal·litzats no es poden reciclar.

10. Finalment, recorda que els millors regals a la vida no són materials.

Recupera la creativitat a l’hora de celebrar aquestes festes i ajuda a reduir el teu impacte ambiental! moltes de les coses que es llencen a les escombraries es poden reparar, reutilitzar o reciclar. Si tens dubtes sobre algun tipus de residu, consulta’ns!

Subscriure's al nostre butlletí