Finalitzen les tasques de recuperació de Cala Mesquida

Han finalitzat les tasques de recuperació de la zona afectada per el vessament del fluid d’aïllament del cablejat elèctric que uneix Mallorca amb Menorca, a la platja de Cala Mesquida, en el terme municipal de Capdepera.

Adalmo ha retirat més de 30 tones d’arena impregnada de la zona afectada per el vessament d’oli refrigerat.

La regeneració de la zona s’ha efectuat en dos àmbits, l’arena i l’aigua. S’han arribat a tractar al voltant de quatre mil metres cúbics d’aigua i més de mil tones d’arena, tot in situ amb una tècnica de tractament de les aigües de l’excavació i rentat de l’arena a una planta compacta. A mesura que l’arena ha tingut les condicions òptimes, la qual cosa s’ha comprovat mitjançant analítiques, s’ha retornat al lloc d’origen.

Tot i així, encara queda pendent la recuperació de la part vegetal de les dunes, per la qual Red Eléctrica d’Espanya presentarà un nou projecte que requerirà l’aprovació de les administracions competents. Una vegada hagi acabat la temporada turística, començaran les actuacions de millora del sistema dunar con a mesura d’acompanyament ambiental definida per les administracions competents.

Aquest vessament va tenir lloc a finals d’octubre de l’any passat, quant van desbordar 3.600 litres d’oli industrial biodegradable necessaris per a la refrigeració i l’aïllament elèctric.

Subscriure's al nostre butlletí