IMPLANTEM EL REGLAMENT EUROPEU SOBRE FERRALLA FÈRRICA

El procés del reciclatge de metalls és una tècnica de valorització en què els residus metàl·lics arriben a una empresa gestora com Adalmo, són classificats i separats per tipologies, posteriorment són premsats, triturats o retallats fins a obtenir unes dimensions determinades i, a continuació, són enviats a les foneries.

Els residus fèrrics són fonamentalment el ferro, l’acer i els residus de fosa. Aquests residus són molt valorats per al reciclatge, ja que estalvien, d’una banda, una gran quantitat d’energia i aigua pel que fa a la producció amb el mineral de ferro.

Quant als no fèrrics, hi ha un gran ventall de materials com l’alumini, el coure, el magnesi, el plom, l’estany, el zinc i el níquel, dels quals l’alumini és el material més reciclat. Aquests residus tenen un gran valor econòmic, ja que la seva recuperació estalvia grans quantitats de matèries primeres que, en aquest cas, tenen un preu elevat i més són difícils d’extreure.

Adalmo és una de les poques empreses que ha implantat el Reglament que tracta sobre la ferralla fèrrica (Reglament (UE) nº 333/2011) i tenim certificat el nostre sistema de gestió complint els criteris que determinen quan la ferralla de ferro deixa de ser residu.

Tractem la ferralla perquè tingui les característiques de puresa i qualitat descrites en el Reglament, perquè els residus fèrrics puguin ser utilitzats com a matèria primera en les operacions de valorització. Complim amb els procediments i tècniques de tractament marcats en el nostre sistema de gestió verificat, que consta d’una sèrie de procediments documentats i controls per demostrar l’adequació als criteris marcats en el Reglament.

Subscriure's al nostre butlletí