La gestió ambiental dels pneumàtics usats de més de 1.400 mm de diàmetre ja és obligatòria.

Adalmo s’encarrega de la recollida i classificació de pneumàtics fora d’ús a Mallorca i Menorca per SIGNUS Ecovalor.

Després de la modificació el passat mes d’agost del RD 1619/2005, sobre la gestió dels pneumàtics fora d’ús (NFU), els productors tenen l’obligació de garantir també la correcta gestió ambiental dels pneumàtics usats d’un diàmetre superior a 1.400 mil·límetres . El compliment d’aquesta obligació va entrar en vigor el 2 de gener de 2021.

Els residus generats pels pneumàtics de més de 1.400 mm posats al mercat amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aquesta obligació, continuen sent responsabilitat dels seus posseïdors (usuaris i punts de generació) i no seran ni recollits ni gestionats pels SIG.

Durant els últims anys s’ha incrementat el reciclatge dels pneumàtics usant la pols i granulat de cautxú procedent d’aquest residu principalment en tres aplicacions: camps de futbol de gespa artificial, paviments de seguretat de parcs infantils i modificació de mescles bituminoses per a la fabricació de asfalts.

En Adalmo apostem pel desenvolupament de materials reciclats que contribueixen a la sostenibilitat i a l’economia circular, a través de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible nº12: Producció i consum responsable, ja que l’ús de matèries primeres secundàries enfront de matèries primeres verges redueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle i el consum energètic, evitant a més l’extracció de matèries primeres per a la fabricació de nous pneumàtics.

D’aquesta manera ens refermem com a gestors integrals de residus a les nostres illes compromesos amb el medi ambient. Si necessites informació o assessorament sobre la gestió de residus a la teva empresa: contacta’ns, podem ajudar-te.

Subscriure's al nostre butlletí