Total descontaminació del solar de l'antiga fàbrica de Majórica a Manacor

El solar que va ocupar la fàbrica de perles Majórica a Manacor ja està totalment descontaminat. Així ho ha certificat la Direcció General d’Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient del Govern i, amb aquest informe, es tanca un expedient que es va iniciar fa 12 anys. D’aquesta manera, el municipi recupera l’ús urbà del solar que té una superfície de 18.000 metres quadrats i que va ocupar la fàbrica de perles des de 1902 fins al 2006.

Al març de 2018 l’empresa propietària dels terrenys va contractar a Adalmo per a les actuacions d’eliminació de residus, que han tingut diferents etapes, duent-se a terme la retirada d’unes 9.000 tones de runa i terres apilades resultants de la demolició de les edificacions de la antiga fàbrica, fins a la completa regeneració del sòl, incloent el desmantellament i la retirada de 2 dipòsits enterrats amb fuel després de realitzar el buidatge i neteja.

El terreny ja va ser descontaminat el 2014 retirant Adalmo més de 330 tones de terra contaminada i gairebé 2.000 tones de terra incontaminada.

Després de totes les actuacions, tècnics de la Conselleria de Medi Ambient han certificat la descontaminació del solar. Aquest ha estat l’últim tràmit, que representa per a nosaltres la consolidació de la posició de Adalmo com a empresa líder en les Illes Balears en la gestió de residus i recuperació de sòls.

Subscriure's al nostre butlletí