Vacacions sontenibles

La sostenibilitat és també cosa de l’estiu i sigui el que sigui la teva opció o estil de vacances pots aplicar aquests consells:Per als enamorats de la platjaEls municipis costaners dobleguen i fins i tot tripliquen la seva població. És molt important que tots col·laborem per mantenir els entorns nets i lliures de residus. Així podrem gaudir-los tant en el present com en el futur.

 • Si vas a la platja, recorda no deixar tiratge les escombraries en la sorra, els residus podrien acabar en el mar perjudicant a tot tipus de vida marina. Usa una borsa per recollir totes les teves deixalles i dipositar-la en el contenidor quan tornis a casa.
 • Si t’allotges en un apartament i aquest no té galledes per a diferents tipus de residus, no és un problema. Col·loca unes quantes borses per seguir reciclant com ho fas a casa. 

Si vas a la muntanyaLes reunions amb els amics o familiars en el camp són molt freqüents en època estival:

 • Recorda no baixar la guàrdia amb la cura del medi ambient. Espanya és el país de la Unió Europea que més es veu afectat pels incendis forestals, i la major part d’ells són ocasionats per l’ésser humà. Evita fumar i no llancis burilles, llumins o qualsevol un altre material combustible susceptible de prendre. Poden donar lloc a un incendi incontrolat i perjudicar greument la biodiversitat.
 • Evita usar el teu vehicle motoritzat en el camp. El soroll provocat pel motor i els gasos emesos afecten negativament a la fauna autòctona. Acudeix a aquests llocs, sempre que sigui possible, en mitjans de transport que no contaminin.

Els urbanites, cada vegada més ressòTant si el teu pla aquest estiu és fer turisme urbanita com si vas a gaudir de la teva ciutat, no oblidis que cada gest explica i que és important cuidar del nostre entorn:

 • És un bon moment per canviar els hàbits de consum. Informa’t de la procedència dels productes que adquireixes i prioritza aquells que siguin respectuosos amb el medi ambient.
 • El bon temps és moment per caminar o muntar amb bici. Si la distància és llarga, fes ús del transport públic per moure’t d’un lloc a un altre. Així, reduiràs les emissions de CO2 i contaminaràs menys.
 • Aprofita el temps lliure per aprendre a fer manualitats amb els envasos que recicles. A més de passar una estona entretinguda, estaràs donant una segona oportunitat als residus.

Als fans dels festivalsL’oci i el respecte de la naturalesa sí poden anar de la mà:

 • Com a ciutadans tenim una important responsabilitat i el nostre compromís amb el medi ambient no solament es limita a les nostres llars. Per això, aprofita aquests esdeveniments per seguir cuidant l’entorn i inculcar en els altres la importància de mantenir els espais nets i lliures de residus.
 • No tudis els recursos naturals i vigila el teu consum d’aigua com si estiguessis a la teva pròpia casa. Les generacions futures t’ho agrairan.

Si visites una Reserva de la Biosfera o un Parc NacionalAquests grans espais naturals alberguen ecosistemes molt variats, per la qual cosa qualsevol activitat nociva pot causar una alteració del paisatge provocant danys irreparables.

 • Respecta els animals i les plantes que trobis al llarg de la teva estada, qualsevol interacció negativa en el seu hàbitat pot tenir importants conseqüències.
 • Pots aprofitar les visites a aquests paratges per realitzar alguna activitat de voluntariat, com participar en activitats de reforestació o de neteja de riberes dels rius. Contribuiràs a fer del nostre planeta un lloc més sostenible.

Les visites a l’estranger també són importantsLa cura de l’entorn no solament es limita a les nostres fronteres. La protecció del medi ambient és una responsabilitat de tots, sense importar el país de procedència.

 • Allà on vagis, respecta el paisatge que t’envolta i actua com si estiguessis a la teva ciutat. Recorda que cuidant del nostre present, tindrem un futur més sostenible.
 • Allotja’t en allotjaments que siguin responsables amb l’entorn i que apostin per l’estalvi d’aigua, energia i residus. És un bon moment per fer turisme ecològic.

Subscriure's al nostre butlletí