Adalmo, primer gestor de residus de Balears a certificar-se en Residu Zero

El certificat de SGS de Residu Zero avala que almenys el 95% dels residus gestionats als nostres centres han estat valoritzats.

Residu Zero significa aplicar els principis de l’Economia Circular al model de gestió de residus. En aquest model, els residus no acaben a l’abocador sinó que es converteixen en nous recursos que es poden continuar utilitzant, ajudant així a salvaguardar el medi ambient gràcies a una gestió sostenible.

A Adalmo apostem per la valoració en lloc de l’eliminació. Es tracta de reutilitzar i reciclar per donar una nova vida al nombre més gran de residus.

Aquesta certificació de la nostra activitat garanteix el compliment dels requisits de SGS i el màxim percentatge de valorització. Gràcies a aquesta estratègia reduïm la generació de residus per transformar-los en noves matèries primeres que tornin a entrar a la cadena de valor.

Treballem a totes les etapes del flux de cada residu, comptabilitzant el 100% dels residus que gestionem (els propis i els dels nostres clients), que són segregats en fraccions diferents per donar una gestió més adequada a cada residu, i en 2020 el 98.9% van ser valoritzats, és a dir, sotmesos a operacions de reutilització o reciclatge.

Residu Zero és un exemple més amb què Adalmo se suma a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, posicionant-nos com una empresa de referència en la gestió de residus. Descobrir nous recursos en allò que abans es consideraven residus significa contribuir a un model d’economia més responsable amb les persones i amb el planeta: una economia circular on tot és aprofitat per a un nou procés.

Subscriure's al nostre butlletí