Adalmo subscriu un acord amb la Fundació Deixalles per a la recuperació de RAEE

Has pensat alguna vegada en la quantitat d’aparells electrònics que has tingut al llarg de la teva vida? I en a on han anat a parar quan la seva vida útil ha acabat?

Fem servir infinitat d’aparells elèctrics al cap de les nostres vides, dispositius que, però, acaben a les escombraries quan han deixat de funcionar o ja no els volem. Però aquest no hauria de ser el seu destí real, podem dotar aquests dispositius d’una segona vida útil si fem servir els canals de reciclatge correctes.

Un d’aquests canals és la preparació per a la reutilització, en la qual els residus d’aquests aparells elèctrics o electrònics (RAEE) arriben a Plantes com la de Adalmo que es dediquen, en col·laboració amb la Fundació Deixalles, a preparar-los perquè puguin ser reutilitzats. En el seu Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR) de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE), aquests són testats i reparats d’acord amb la normativa vigent i posats a la venda amb garantia d’ús.

Amb la recuperació de grans electrodomèstics realitzada durant els 2 últims anys hem aconseguit evitar l’emissió de gairebé 37.500 kg de CO2 i estalviat més de 1.510.000 litres d’aigua, la qual cosa equival a més de 1.903.000 arbres absorbint CO2 en un dia i més de 7.550 dutxes de 10 minuts.

D’aquesta manera millorem els objectius de recollida separada d’aquests residus i contribuïm a l’economia circular i a el desenvolupament sostenible de les nostres illes. A part, les activitats de preparació d’aparells reutilitzables són desenvolupades en la seva major part per persones de col·lectius vulnerables que adquireixen o milloren les seves habilitats laborals.

Tots els dispositius elèctrics que fem servir en el nostre dia a dia poden tenir una segona vida si els reparem. Els usuaris som els actors principals d’un procés en el qual podem oferir-los un final apropiat que ofereixi la possibilitat de la seva reutilització, evitant que es converteixin en residu i allargant la seva vida útil.

 

Subscriure's al nostre butlletí