Eliminació de residus sanitaris

La correcta eliminació de residus sanitaris

  Fer una correcta eliminació de residus sanitaris és el deure i responsabilitat de cada empresa que els generi. Si en aquest moment et trobes en aquesta situació i no saps què fer amb aquest tipus de residus, no dubtis en consultar-nos i amb gust t’ajudarem. Disposem d’una planta de tractament de residus sanitaris on el nostre personal s’encarrega de gestionar els residus sanitaris de grup II, grup III i citotòxics. Així aquests eviten ser un perill per al medi ambient i les persones, ja que a l’any són centenars de tones de residus sanitaris els que generen els hospitals, clíniques, consultes, tatuadors, veterinaris, etc.

Som la millor opció en el mercat de les Illes Balears en la gestió de residus perillosos i sanitaris, truca’ns i et farem una visita per classificar els residus que genera la teva empresa. No ho dubtis més i comença a gaudir dels excel·lents serveis que oferim.

 

La complexitat de l’eliminació de residus sanitaris

A nivell quantitatiu l’eliminació de residus sanitaris no representa una quantitat rellevant però des del punt de vista de les seves característiques, és una tipologia de residu que requereix atenció quant:

  • Una gestió incorrecta dels mateixos pot afectar la salut de les persones i tenir efectes adversos en el medi ambient.
  • Suposa un cost important per als centres sanitaris públics i privats que cada vegada més han de optimitzar els seus recursos.
  • Un elevat nombre de professionals del sector estan en contacte amb ells i per tant la seva gestió pot incidir en la prevenció de riscos laborals.

-Són Residus que tenen un alt impacte social a causa de la percepció que té d’ells la ciutadania. D’altra banda, en els últims anys s’ha detectat un important increment d’aquest tipus de residus, relacionat amb un augment de l’activitat sanitària, i altres factors com l’increment en l’ús de material mèdic sol ús o com a conseqüència de cada vegada més variats i complexos tractaments i procediments mèdics.

A l’eliminació de residus sanitaris aplica una normativa específica que en la majoria dels casos atribueix la responsabilitat d’aquests residus al productor. Des del punt de vista pràctic, és aconsellable que els centres sanitaris designin internament a una persona encarregada de coordinar i supervisar la gestió dels residus, de dur a terme els tràmits necessaris i de reportar a l’administració la informació pertinent per complir amb els requisits legals vigents. Està clar el paper tan important que recobreix aquesta funció ja que no solament ha d’organitzar i garantir la correcta gestió dels residus del centre, sinó que a més gestiona les relacions amb els transportistes i gestors autoritzats com Adalmo que s’ocupen de la gestió “extra centre “dels residus i atén les inspeccions i requeriments de les administracions competents.

En general, una correcta classificació, separació i eliminació de residus sanitaris redueix el risc de lesions al personal que entra en contacte amb els mateixos, els danys a la salut de les persones i la contaminació ambiental, però a més sol suposar una optimització dels recursos i un estalvi econòmic. Està clar que una formació adequada del personal sanitari, en particular de la persona responsable de la gestió dels residus al centre sanitari, hauria de ser una prioritat per assegurar una més eficient i millor gestió dels residus sanitaris. Des Adalmo et podem oferir l’assessoria i formació necessàries, de manera que no dubtis a contactar-nos.

Subscriure's al nostre butlletí