Ferrovelleries ¿les mines urbanes del segle XXI?

Els residus seran les matèries primeres del futur.

L’alumini d’una llauna de beguda, l’acer d’un cotxe, el coure dels cables elèctrics, són metalls que la nostra economia necessita per funcionar. Però més enllà del petroli o del gas, no ens hem parat a pensar quants minerals ens queden, a quina velocitat els consumim o si els anem a poder substituir quan siguin cada vegada més cars.

Una mina acaba esgotant-se, o cada vegada és menys rendible perquè a mesura que s’extreu mineral seva concentració disminueix. Això implica moure moltes més roques, utilitzar molta més aigua i consumir molta més energia.

Quan reciclem alumini, estalviem un 95% d’energia respecte a l’extracció, un 85% si parlem de coure i gairebé un 75% en el cas del ferro. El reciclatge és la solució per acabar amb aquesta dinàmica de “usar i llençar” en què es basa la nostra economia. Les deixalleries del segle XXI són autèntiques mines urbanes on ecologia i economia es donen la mà.

A les plantes de recuperació i reciclatge de Adalmo es tracten aquests metalls i es manen a fosa. Així deixen de ser el que van ser per a adoptar altres moltes formes i tenir moltes vides.

Tant si ets professional com particular, porta’ns la teva ferralla. Et paguem el màxim i al comptat!

Subscriure's al nostre butlletí