La Conselleria de Medi Ambient autoritza la nostra nova planta de gestió de residus a Mallorca

NOTA DE PRENSA

El Director General de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha assistit a la inauguració de la nova planta de recuperació de residus valoritzables del Grup ADALMO, ubicada al Polígon de Ses Veles, a Bunyola. Les instal·lacions estan dissenyades per reciclar el 100% dels materials tractats complint amb els objectius jeràrquics de la gestió de residus. «És una passa important cap a un nou model que allunya Mallorca de la incineració i l’acosta als principis de l’economia circular», ha assegurat Sansó.

La planta, autoritzada per la Direcció General de Residus, té una superfície total de 4.100 m2, dels quals 1.600 m2 corresponen a nau tancada i cabina de selecció. Els 2.500 m2 restants corresponen al pati exterior per a emmagatzematge de residus. Les instal·lacions estan capacitades per a tractar 95.000 tones anuals de residus de paper, cartró i plàstics valoritzables.

La inversió realitzada pel Grup Adalmo és de 3.300.000 €, incloent l’adquisició dels terrenys, l’obra civil i l’adquisició de la maquinària necessària, que compta amb la tecnologia més avançada per a executar les tasques de valorització i reciclatge.

Des de la companyia, han destacat que «la valorització de residus permet l’obtenció de matèries primes que poden ser utilitzades posteriorment, una acció de vital importància per a fer feina en la línia de l’economia circular».

Subscriure's al nostre butlletí