L'oli industrial usat

Els olis lubricants són líquids d’origen mineral (petroli) o sintètic que s’empren en múltiples usos en la indústria (ja sigui per disminuir la fricció entre superfícies, refrigerar, aïllar elèctricament, etc.), així com en els motors dels vehicles. No obstant això, un cop usat, l’oli es torna inadequat per a la seva funció inicial, s’altera químicament i es converteix en un residu amb un alt potencial contaminant.Un 56% dels olis usats procedeixen del sector automoció: turismes, motos, vehicles de transport, d’obres públiques, del sector agrícola, etc. La resta 44% procedeixen d’indústries diverses: metal·lúrgia, energia, màquina-eina o automatització, que utilitzen en els seus processos olis hidràulics, dielèctrics, tèrmics, de tall o per transmissions i engranatges.

Per què és necessària la gestió dels olis usats?Els olis usats, si no són gestionats correctament, per la seva composició i característiques, danyarien greument el medi ambient i a més suposen un risc per a la salut. Els olis usats, després d’haver-se sotmès a altes pressions i temperatures durant la seva utilització, poden contenir substàncies o compostos tòxics de clor, fòsfor, sofre, zinc, metalls pesats (plom, cadmi …), etc., així com compostos aromàtics, tots ells altament contaminants. A causa de la seva transformació química, a la seva difícil biodegradabilitat, i a l’emissió de gasos (en cas de combustió incorrecta), es converteixen en un residu perillós que requereix un adequat tractament.

Contribueix reciclant aquests olisJunts aconseguirem protegir la nostra salut i el nostre entorn, evitant la contaminació del sòl, de l’aigua i de la nostra atmosfera. Molta més vida per al planeta, en definitiva, ja que s’evita un enorme impacte ambiental:-1 únic litre d’oli usat pot contaminar fins a 4.000 m2, l’equivalent a un camp de futbol.-2 litres poden arruïnar un riu o llacuna de la mida d’una piscina olímpica.-5 litres cremats en una estufa contaminarien tot l’aire que respira una persona en tres anys, 1.000.000 m3.-L’oli usat de motor procedent d’un sol canvi d’oli pot contaminar la quantitat d’aigua potable que necessiten 50 persones en un any.

Adalmo garanteix el seu adequat tractamentCom a Gestor de residus autoritzat amb NIMA 0700000002, Adalmo s’ocupa de la recollida de l’oli usat a Balears. Contacta amb nosaltres!

Subscriure's al nostre butlletí