Participem al Projecte Bajurec

BAJUREC (Prevenció de la generació de residus i la seva disposició inadequada al mar, centrat en embarcacions de pesca i esbarjo) és un projecte desenvolupat per l’Associació Paisatge Net, en el marc del projecte Libera, amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Programa Pleamar, cofinançat pel FEMP.

L’objectiu de BAJUREC és millorar la gestió dels residus generats pel sector nàutic i reduir la quantitat de residus existents a les zones costaneres i al mar, contribuint a una millor conservació dels recursos biològics marins i a la protecció de les zones marítimes de la Xarxa Natura 2000.

A banda d’analitzar la situació de les infraestructures per al dipòsit de residus i l’ús que se’n fa, editant unes guies de bones pràctiques, s’ha llançat una campanya “Al mar deixa només la teva estela” de sensibilització als usuaris dels ports pesquers i esportius per aconseguir reduir les escombraries marines.

Adalmo col·labora en el projecte aportant dades de recollida i gestió de residus dels ports de les Illes Balears, perquè les autoritats competents puguin prendre les mesures adequades que permetin un tractament òptim dels residus evitant-ne l’abocament al mar.

La gestió d‟aquests residus generats per les embarcacions és un assumpte de vital importància per a l‟entorn marí. Com a gestors d’aquest tipus de residus contribuïm a la prevenció de la contaminació marina, oferint un servei MARPOL essencial que fomenta el lliurament controlat dels residus i la gestió mediambiental posterior.

Subscriure's al nostre butlletí