Publicades les noves normes ISO 14001 i 9001

Les esperades versions de 2015 de les normes ISO 14001 i ISO 9001, referència mundial per a la gestió de la qualitat i el medi ambient, ja estan aquí. Aquesta fita marca el tret de sortida per a una nova etapa, en la qual les empreses certificades hauran d’actualitzar els seus sistemes de gestió per complir els nous requisits.

Entre les novetats de la ISO 14001:2015 és important tenir en compte les següents: la integració de la gestió ambiental en el negoci estratègic de l’empresa, la millora de la comunicació a les parts interessades i l’enfocament a tot el cicle de vida dels productes, a més de reforçar el paper de l’Adreça en el lideratge del Sistema de Gestió Ambiental.

La Norma ISO 9001:2015 també incorpora nous requisits, incloent el concepte del risc no només limitat a aquest efecte negatiu de la incertesa, sinó també per aprofitar els escenaris que poden afavorir la consecució de resultats (oportunitats). Així mateix, promou una major eficàcia en la gestió de la cadena de proveïdors i una major èmfasi en el lideratge de l’Adreça. Aquestes Normes són emprades per tot tipus d’empreses i entitats, públiques i privades, de tots els sectors d’activitat i grandàries; sent el mitjà internacionalment acceptat per demostrar compromís amb la qualitat i el medi ambient.

Des del moment de la seva publicació, les empreses tenen tres anys per realitzar la transició a les noves versions d’ISO 14001 i 9001. A Adalmo ja estem treballant per adaptar el nostre Sistema de Gestió de Qualitat, Medi ambient i Seguretat i Salut.

Subscriure's al nostre butlletí