Setmana Europea de Prevenció de Residus: Tèxtils circulars i sostenibles

La Setmana Europea de la Reducció de Residus (EWWR) anima tots els europeus a dur a terme accions de conscienciació sobre la gestió sostenible dels recursos i els residus durant una setmana de novembre.

La 14a edició va tenir lloc del 19 al 27 de novembre de 2022 i aquest any ha posat el focus a la indústria tèxtil. Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una pressió més gran en l’ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l’habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEI).

Per posar un exemple, uns texans consumeixen 7.000 litres d’aigua i una samarreta 2.500 litres, cosa que equival al consum d’aigua potable d’una persona en un període de dos anys i mig. A banda cada any, cada europeu consumeix 26 kg de tèxtils, dels quals 11 kg es rebutgen després d’usar-se només 7-8 vegades. Quan aquests tèxtils es tiren, el 87% s’incineren o acaben en abocadors, mentre que només un 10% es queda al mercat com de segona mà i menys de l’1% de tots els tèxtils del món es recicla en nous tèxtils.

Per respondre al repte, des d’Adalmo treballem per contribuir a la circularitat i sostenibilitat del tèxtil amb un nou servei: la recollida selectiva de tèxtils de comerços i indústries (llençols, tovalloles, estovalles, roba, etc.) per donar-los una nova vida, com mesura per potenciar la seva reutilització i reciclatge.

Subscriure's al nostre butlletí