Terracycle contracta Adalmo per posar en marxa la recollida de encenedors a les Balears

Encara que resulta de vital importància evitar productes d’un sol ús i apostar per alternatives que no generin residus, es troben freqüentment entre les escombraries domèstiques, ja que malgrat contenir plàstic, no es poden reciclar amb la fracció d’envasos lleugers (contenidor groc) i solen acabar en abocadors o incineradores.

És el cas dels encenedors que, tot i ser de mida petita, contenen material plàstic que pot arribar al mar i descompondre’s en microplàstics que perjudiquen greument el medi ambient.

La Llei 8/2019 de residus i sòls contaminats de les Illes Balears estableix que a partir de l’1 de gener de 2021 queda prohibida la distribució i venda dels models de encenedors que no garanteixin almenys 3.000 encesos efectius.

A l’octubre de 2021, Adalmo va ser elegit per a la seva incorporació al programa de recollida de encenedors BIC® per Terracycle, fent-se càrrec d’instal·lar i reposar els contenidors als estancs associats de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com a les Deixalleries de Menorca, i organitzar les recollides periòdiques d’aquests residus.

El programa, que compta amb el patrocini de BIC®, permet que qualsevol encenedor, independentment de si és BIC® o no, es pugui reciclar. Per aquest motiu, ens unim a la missió de Terracycle d’eliminar la idea d’escombraries conscienciant la ciutadania per fomentar el dipòsit d’aquests productes als contenidors específics per dur-ne a terme la gestió correcta.

 

Subscriure's al nostre butlletí